Een klinkende overwinning!

27-5-2013

De Stichting Das & Boom en de Stichting Otterstation Nederland, gesteund door Vrienden van de Otter, hebben een belangrijke rechtszaak tegen de Nederlandse Staat voor een groot deel gewonnen. De Nederlandse Staat moet nu binnen 1 jaar alle knelpunten bij wegen, waar otters het risico lopen overreden te worden, oplossen. Er vallen namelijk zoveel verkeersslachtoffers dat de otter opnieuw zou kunnen uitsterven. Ook moet de Staat binnen 6 maanden aanvullend onderzoek doen naar andere knelpunten. Die moeten daarna ook binnen 1 jaar opgelost worden. Tevens heeft de rechter bevolen dat de Staat er weer voor moet zorgen, dat er goed in de gaten gehouden gaat worden hoe het met de otter gaat. In de volgende video van het SBS6 programma Recht Van Nederland geeft Addy de Jongh een toelichting.

 
Het volledige programma kunt u zien via deze link: http://www.kijk.nl/video/Ve4F6p6A4rVl. Het interview was opgenomen op de dag van de uitspraak 22 mei.
 
Niet alle eisen waren door de rechtbank ingewilligd. U kunt mee helpen op te komen voor onze Nederlandse natuur door Natuurrechten te kopen op de website http://www.dasenboom.nl/kopen/. Doe mee!

Ander nieuws